Om Harmonien

Harmonien er et af Lollands største hoteller og står stadigt iblandt Danmarks ældste.

Required fields are followed by *

EN HISTORISK OPLEVELSE

Velkommen tilbage til Harmonien

Mange dygtige ejere og bestyrere har gennem tiderne fået Harmonien placeret imellem landets bedste hoteller og det er vores mål bringe Harmonien tilbage til dets storhedstid og atter gøre det til samlingspunktet i Nakskov, Lolland.

Harmonien er beliggende midt i centrum, tæt ved havnen, stranden og skønne natur omgivelser. Gå en tur op igennem gå-gaden, eller på vandretur langs den skønne Nakskov Fjord. Tag på tur med Postbåden, hvis i vil have en fantastisk oplevelse, hvor naturen kommer helt ind under huden. Turen går til småøerne og Albuen og skipper er en utrolig fortæller under hele turen, som vare ca. 3 timer. Der kan reserveres plads på Postbåden via Turistbureauet på tlf. 54 92 21 72.

Knuthenborg Park & Safari ligger blot 30 min. kørsel herfra og kan anbefales til alle, som ønsker en dag, med masser af gode oplevelser. Tag på en spændende “rejse” blandt de vilde dyr, som lever i fantastisk flotte natur omgivelser eller udfordre dig selv og børnene på Danmarks største naturlegeplads. www.knuthenborg.dk. Mulighederne er mange, vi hjælper gerne med, at opfylde dine ønsker og behov.

Hotellet er under løbende fornyelse, med respekt for historien. Vores 3. sal er netop blevet nyrenoveret med et særpræg som bør opleves.
Vi ser frem til at byde jer velkommen.

Bjørn Ibsen,
Direktør


ET HOTEL OG EN HISTORIE I UDVIKLING

Renovering med respekt for historien

Hamoniens værelser fortæller historien om et hotel i udvikling. De forskellige sektioner har hver sine særpræg, og er under løbende renovering med respekt for hotellets gæster. I tæt samarbejde med Betak Arkitekter moderniserer vi værelserne med respekt for Hotellets historie og arv.

Vi har allerede færdiggjort renoveringen af værelserne på 3. sal og er nu klar til over de kommende år at fortsætte renoveringen af alle værelserne.

et stykke danmarkshistorie

Harmoniens Historie

I Nybrogade 2 indrettedes i 1854 Gjæstgivergaarden Harmonien, som senere skiftede navn til Hotel Harmonien.

Mange fine fester fandt sted på Harmonien. Ikke mindst de afdansningsballer, som legendariske frk. Marie Andresen stod for. Det var en selvfølge, at Harmoniens festsal dannede rammen om denne årlige begivenhed. Der var rift om de bedste pladser, når frk. Andresens arrangementer blev afholdt. Senere på dagen var der efterfølgende smørrebrødskalas, som var et tilløbsstykke. Til disse arrangementer måtte hotellets personale vise stor autoritet og myndighed. Denne autoritet havde bl.a. inspektør Nielsson (også kaldet Løven). Under hans kommando blev sol og vind, så vidt muligt, ligeligt fordelt.

Hotellets bar, hvor dansegulvet var af kobber, havde et velassorteret udvalg ud over det sædvanlige. Der var ikke mange byer på Nakskovs størrelse, der kunne prale af så “fornem” og hyggelig en bar. Og dansen gik lystigt på kobbergulvet. Baren blev lukket i 1960’erne og værtshuset Guldhornet åbnede i lokalet.

Hotellet blev hurtigt populært, specielt fordi Håndværker- og Industriforeningen brugte det i mange sammenhænge. I 1880 købte foreningen hotellet og moderniserede det omkring 1900. Hotellet blev straks hjemsted for den bedrestillede del af borgerskabet. Konservativ Ungdom og Venstres Ungdom stod hver for sig som arrangør af “Lørdagsballer”, og mange unge meldt sig ind i begge foreninger, for på den måde at få adgang til de ellers lukkede arrangementer.

Mange dygtige ejere og bestyrere havde gennem tiderne fået Harmonien placeret imellem landets bedste hoteller. Efterhånden som krisen kradsede i byen, blev hotellet flere gange lukket for så senere at åbne igen. 

Hotellets nye ejere vil bringe Harmonien tilbage til dets storhedstid og atter gøre det til samlingspunktet i Nakskov, Lolland. 

Med jeres support skriver vi historie sammen.
Vi glæder os til at byde jer velkommen.